Foglaljuk össze, hogy mik is a kertépítés legfontosabb lépései:

A folyamat először is azzal kezdődik, hogy az Ön elképzelései alapján megtervezem a megálmodott kertet. Ekkor már látható a kert majdani arculata. Ebben a fázisban még lehetőség van a módosításokra, változtathat a terveken. Ha a tervet jóváhagyta, elégedett vele, akkor indulhat a tényleges kertépítés.

Elvégezzük a szükséges talajmunkálatokat, megvizsgáljuk a talaj minőségét, állapotát, hogy ha szükséges, azt fejlesszük, pótoljuk a hiányzó tápanyagokat.

Ezután az öntözőrendszer kiépítése következik. Ez alapvető a növények fejlődésének szempontjából.

A következő a kertépítés folyamatában az épített kerti elemek (utak, sütögetők, stb...) elkészítése, beszerzése.

Majd pedig csak ezek után jöhetnek a növények, a különböző cserjék, bokrok, fák, évelő és egynyári növények. Végül, de nem utolsó sorban a talán legfontosabb elem, a pázsit kap helyet a kertben, ez a kertépítés utolsó lépése.

Ezek után a kert már használatra kész, a tulajdonos legnagyobb örömére!

 

Növénytelepítés:

A növények a kert berendezési tárgyai. Ahogy lakásunkat berendezzük bútorokkal Úgy rendezzük be kertünket különböző méretű és igényű növénnyel. Igény szerint fenyőmulcs takarással óvjuk őket a kiszáradástól, és a gyomosodástól.

 

Ha belépünk egy kertbe, általában az első dolog, amit megfigyelünk, hogy milyen növények vannak ültetve. A dús, egészséges és szép növényzet elsődleges fontossággal bír, ha kertépítésről beszélünk.

Ki ne szeretné a különböző méretű, megannyi színben pompázó növényeken legeltetni a szemét? Ahhoz azonban, hogy növényeink egészségesek legyenek és esztétikus látványt nyújtsanak, számos szempontot kell szem előtt tartanunk.

Legyen szó lágy-, vagy fászárú növény telepítéséről, első feladatunk, hogy megtervezzük, pontosan hova kerüljön. Fontos, hogy a környezet adottságainak megfelelő, ahhoz illő növényeket válasszunk. Fel kell mérnünk a növény talaj-, víz-, fény- és tápanyag igényét, és ezek alapján kell kiválasztanunk az ideális darabokat, melyeket kertünkbe szeretnénk telepíteni.

Érdemes a növénytelepítést szakemberre bízni, hiszen mint láthattuk, igen sokrétű feladatról van szó, mely rengeteg időnket és energiánkat venné igénybe.

Ha szeretne hosszú éveken át gyönyörködni kertjében, bízza profikra a növénytelepítést!

 

Az elültetett növényekre meglévő vagy általunk telepített öntözőrendszerrel garanciát vállalunk.

 

 • Kertepites_2_Ontozorendszerek
 • Kertepites_2_automata ontozorendszerek

 

Pázsitvetés, gyepszőnyeg fektetés:

A kert legszembetűnőbb része a pázsitfelület. Itt játszhatnak a gyerekek, szaladgálhatnak háziállataink. Üde, nyugtató, lelket vidító. Új pázsitfelület telepítése történhet magvetéssel, vagy akár HIDROVETÉSSEL ami hosszabb, nagyobb odafigyelést igénylő folyamat. Választható a lényegesen gyorsabb, de költségesebb gyepszőnyeg-terítés is.

 

A kert éke

A pázsit az egyik legfontosabb része kertünknek. Amint belépünk egy udvarba, az első, amit észreveszünk, a minősége. Éppen ezért különösen fontos, hogy a gyep ápolt legyen, hiszen csak megfelelő tervezéssel és gondozással érhetjük el, hogy igazán esztétikus látványt nyújtson kertünk.

A füvesítés technikájának kiválasztásakor számos körülményt kell figyelembe vennünk. Az egyik legfontosabb szempont a kihasználtság. Rendkívül lényeges, hogy végiggondoljuk, milyen hatások érhetik a pázsitot, többek között vegyük számításba a gyermekek számát, háziállatokat. Szintén meghatározó tényező lehet a döntés során, hogy mekkora felületről van szó, a talaj, környezet tulajdonságai, valamint, annak mérlegelése, hogy a későbbiekben mennyi időt tudunk szánni a gyep gondozására. Fontos szempont továbbá a füvesítés tekintetében, hogy mennyi pénzt és időt szeretnénk fordítani a munkára.

Legyen szó magvetésről, hidrovetésről, vagy gyepszőnyeg-terítésről, mi segítünk Önnek, hogy pázsitja kertje éke legyen!

Amennyiben segítségre van szüksége a füvesítés során, bátran keressen fel minket!

 

 • Kertepites-3_ontozorendszer
 • kertepites_2_3_automata ontozorendszerek

 

Kerti tavak, fürdőtavak, csobogók építése:

Az ember Mindig Víz mellé települt, hogy élvezze áldásos hatásait. Gondolta volna, hogy egy kis víz mennyire meg tudja változtatni környezetét? A mozgó víz Lágyan csobogó hangja, az álló víz visszatükröződése ezek mind nyugtatóhatású elemek. Nem beszélve a számos élőlényről, mellyel gyarapodik kertünk. Halak fickándozása, békák kuruttyolása teszi változatossá a kertet. A vízfelület a vízinövények telepítésére nyújtanak számos lehetőséget. A kerti tavak, fürdőtavak, csobogók építését a ma kapható legjobb minőségű firestone pond liner gumi tófóliával végezzük, az adott formáknak megfelelő vulkanizálás a helyszínen történik.

 

Kerti tó építése szakszerűen

A kerti tavak igen divatos díszítőelemek manapság. Ez nem csoda, hiszen ki ne élvezné, amikor szépen rendbetartott kertjében, idillien csobogó víz és fodrozódó hullámok mellett fogyasztja el reggeli kávéját?

Ahhoz azonban, hogy egy kerti tó valóban élmény és ne bosszúság legyen, számos szempontot érdemes figyelembe venni már a tervezésnél is. Nem mindegy például, hogy hol helyezzük el a tavat.

A Garden Max összegyűjtötte Önnek, hogy mire érdemes figyelni a helyszín kiválasztásakor!

Az első és legfontosabb, hogy a kerti tó könnyen megközelíthető legyen, vagyis ne okozzon gondot annak körbejárása. Ez a későbbi tisztítás, gondozás során kiemelt fontosságú lesz. Hasonlóan lényeges a fák helyzete is. Előnyös, ha a közvetlen közelben nincsenek túl nagy fák, melynek oka, hogy a gyökérzet komoly károkat tud tenni a tófóliában, nem beszélve arról, hogy a lehulló lombkorona mennyi fejtörést és plusz munkát tud okozni. A kerti tó tervezésénél fontos szempont a kert többi eleme is. Amennyiben nagyon hangsúlyos helyet szánunk neki, úgy a későbbi kertrendezéseket ehhez kell majd igazítani.

Kerti tó építésén gondolkodik? Keressen fel bennünket elérhetőségeink bármelyikén, és megtaláljuk az Ön számára legmegfelelőbb kialakítást!

 

Hogyan válasszuk ki kerti növényeinket?

Napjainkban széles és gazdag növénykínálat várja az érdeklődőket, amely igen nagy fejtörést okozhat a kerttervezés során, azonban a megfelelő szaksegítség igénybevételével és néhány logikus szempont végiggondolásával megkönnyíthetjük dolgunkat.

 • Helyi adottságok: Vegyük figyelembe kertünk adott tulajdonságait, pl.: talajadottságok, fény, nedvesség és páratartalom, alapterület, stb. Amennyiben ezeket a tényezőket figyelembe vesszük, növényeink hosszú ideig szépíthetik környezetünket.
 • Funkció: Attól függően, hogy mire szánjuk a növényeket, számos választási lehetőség kínálkozik, pl.: árnyékolás, térelválasztás, talajtakarás, díszítés, emberi fogyasztás, stb.
 • Konkrét elképzelések: Kereshetünk egy adott helyre növényt vagy típus és ízlés szerint is válogathatunk konkrét fajtákból.

Cégünk széles szolgáltatási körén belül, tapasztalt és profi szakembereink állnak rendelkezésére kerttervezés, növényválasztás és telepítés során, hogy az elképzeléseinek megfelelő kellemes és komfortos életteret alakíthasson ki maga körül.

További információkért keressen minket elérhetőségeinken és kollegáink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Füvesítés és kertépítés lakóparkokban

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a természetes, zöld élettér kialakítása élőkörnyezetünkben, hiszen jelentősen hozzájárul komfortérzetünk növeléséhez, az egészséges életfeltételek megteremtéséhez, a család- és gyerekbarát igények megteremtéséhez, valamint számos pihenési és sportolási lehetőséget is biztosít. A manapság elterjedt lakóparkok egyik jellemző pozitívuma, hogy a tervezés és a kivitelezés során nagy hangsúlyt fektetnek a zöld területek megteremtésére:

 • Füvesített parkok, gyermekbarát környezet, játszóterek, stb.
 • Füvesített sportpályák, focipályák, felnőtt mozgásterek, stb.
 • Kutyasétáltató parkok és pályák, stb.
 • Díszkertek, virágoskertek, dísztavak, stb.
 • Egyéb lehetőségek

Lakóparkok felújítása, modernizálása és kiépítése során válassza a profikat, hogy korszerű, esztétikus és komfortos életteret teremthessen! Cégünk sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a háta mögött vállalja az egyéni igényeknek megfelelően lakóparkokhoz tartozó zöldterületek, díszkertek, füvesítések kialakítását. Bővebb tájékoztatásért és információkért tekintse meg weboldalunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!