Néhány szó a hidrovetésről

A hidrovetés egy egyszerű, környezetbarát gyepesítési technológia, amelyben egyesítették a füvesítéshez szükséges optimális feltételeket. A garantált minőség mellett ennek a technológiának köszönhetően a kivitelezés ára rendkívül kedvező (kb a gyepszőnyeg egynegyedébe kerül, és a hagyományos fűmagvetésnél (szárazvetés) sokkal jobb a kelési arány.)

 

  • Hidrovetéses kertépítés
  • Hidrovetés
  • Hidrovetés

 

A hidrovetés alkalmazható a legkisebb családi ház kertjétől sportpályákon, strandokon, útépítésen, át rekultivációs területekig.

Ezzel az eljárással lehetőség van a fűmag előcsíráztatására, amely napokkal gyorsíthatja meg a csírázási folyamatot. A hidrovetés sikerének alapkövetelménye a megfelelő anyagok használata, illetve a technológia szabályainak pontos, maradéktalan betartása.

A hidrovetéssel vetett mag egyenletesen kerül kiszórásra a hidromulcsnak köszönhetően nem mozdul meg és így is kel ki.

 

Meredek rézsűkön is megtapad a fűmag. A vízben jól oldódó magas foszfortartalmú kombinált műtrágya segíti a gyors gyökérfejlődést. Szükség szerint használhatók még un. kopolimerek, melyek a felület száradásával fokozatosan leadják a magukba zárt, saját tömegük sokszorosát meghaladó vízmennyiséget. A talaj pH értékét optimalizálhatjuk magas mésztartalmú készítményekkel, meddő vagy kevés biokultúrával rendelkező talajoknál adagolhatóak speciális baktériumok és gombák, melyek a szerves anyagokat képesek felvehető formává alakítani a növények számára. Igénytől és termőhelyi adottságoktól függően bármilyen fűmag vagy fűmagkeverék használható.

 

  • Hidrovetés
  • Hidrovetés

 

Az eredmény a fűmag keverék tulajdonságaitól és az évszaktól illetve az időjárástól függően 4-14 napon belül látható, és 4-6 hét alatt terhelhető pázsitot kap. A rendkívül magas csírázási aránynak és a felhasznált adalékanyagoknak köszönhetően a hidrovetés szinte bárhol alkalmazható, de fontos tudni, hogy a talaj és a talaj-előkészítés minősége, valamint a megfelelő adalékanyagok használatai alapvetően befolyásolják a gyepesítés minőségét.

 

 

 

  • Hidrovetés
  • Hidrovetés
  • Hidrovetés